2 Απρ 2017

Η θέση της ΕΛΜΕ για τις αλλαγές της χωροταξικής κατανομής στα σχολεία ευθύνης μας

Ενόψει επικείμενων αλλαγών των ορίων κατανομής των οδών στα σχολεία ευθύνης μας, δηλώνουμε τη θέση μας και τη θέτουμε υπόψη των μελών ΔΕΠ, των Διευθυντών σχολείων και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας:

1) Η οποιαδήποτε πρόταση αλλαγής ορίων πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη, με την αιτιολόγηση προφανώς να εστιάζει στην προσπάθεια ενίσχυσης των σχολείων που η ισχύουσα χωροταξική κατανομή φαίνεται ότι τα έχει αδικήσει. Η κατεύθυνση είναι να έχουν όλα τα σχολεία εννιά (09) τμήματα τουλάχιστον, ώστε να είναι βιώσιμα και λειτουργικά. Δεν είναι σωστό να γιγαντώνεται ένα σχολείο και το διπλανό να χάνει τμήματα.

2) Οφείλουμε να στηρίξουμε επίσης και τα σχολεία που έχουν λίγα παιδιά άρα και λίγα τμήματα αλλά για λόγους κοινωνικούς και χωροταξικούς πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν (δεν έχουν δηλ. πολλές οδούς εισροής μαθητών αλλά είναι αναγκαία η λειτουργία σχολείου στην περιοχή).

3) Οι προτάσεις για αλλαγές φυσικά και θα λαμβάνουν υπόψη την ασφαλή μετακίνηση και πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο.

4) Οι επιλεκτικές μετεγγραφές καλών απολυτήριων, και ο ανταγωνισμός των σχολείων οδηγεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τελικά στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης, στη σχολική αποτυχία και στη σχολική διαρροή.

5) Καλούμε και τους Δήμους να αγωνιστούν μαζί μας για μείωση των μαθητών ανά τμήμα και για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, ώστε όλα τα σχολεία να είναι σύγχρονα και λειτουργικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου