27 Φεβ 2018

Σχετικά με το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής των εκπαιδευτικών...

Σχετικά με την εγκύκλιο 14181/ΓΔ4/26-1-2018, που αναφέρεται στην παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία πέραν του διδακτικού τους ωραρίου: 
 Η ανυπαρξία Γραμματείας και Επιστασίας στα ελληνικά Σχολεία, έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση σωρείας εξωδιδακτικων εργασιών από τους Εκπαιδευτικούς, και αυτό συμβαίνει ανεκαθεν. Στην πραγματικότητα το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι πολύ μεγαλύτερο από το αυστηρά διδακτικό. 
 Οπότε, οι ανάγκες των σχολείων υποχρεώνουν τον καθένα μας να αναλώνεται σε πολλές και άσχετες με το διδακτικό μας αντικείμενο εργασίες 
 Ο κάθε εκπαιδευτικός όμως θα κρίνει, σε συνεργασία βέβαια με τον Σύλλογο και τον Διευθυντή, τον τρόπο διεκπεραίωσης των εξωδιδακτικών του εργασιών 
 Είναι περιττό να αναφέρουμε εκτενώς τις διάφορες τεχνικές – ηλεκτρολογικές – υδραυλικές - ηλεκτρονικές εργασίες που εκτελούνται χωρίς να έχουν αναγραφεί σε κανένα πρακτικό, ούτε σε κανένα καθηκοντολόγιο, αλλά μόνο στη συνείδηση και στο φιλότιμο του εκπαιδευτικού. 
 Ουδεμία εγγύηση ομαλής και δημιουργικής παραμονής στα σχολεία όλων των συναδέλφων από την έναρξη ως τη λήξη, δεν παρέχει το σημερινό ελληνικό σχολείο. 
 Αντίθετα μόνο καχυποψία μας προκαλεί η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η ανεπαρκής συντήρηση των σχολείων. Είναι φυσικό να ανησυχούμε για την υποχρεωτική ανάθεση και άλλων αντικειμένων σχετικών και άσχετων με το έργο του εκπαιδευτικού, μόνο και μόνο για την εξοικονόμηση χρημάτων. 
 Οι αυθαιρεσίες Διευθυντών θα καταγγέλλονται. 
 Στόχος και αγώνας του Σωματείου πρέπει να είναι η ανακοπή της εισαγωγής όλο και περισσοτέρων εργασιών στο σχολεία, και την ανάθεσή τους στους ίδιους, λίγους καθηγητές, σταθερούς ή περιπλανώμενους. Αναφέρουμε κάποιες από αυτές: 
 απαίτηση ηλεκτρονικής καταγραφής των πάντων 
 επαναφορά οικονομικών εργασιών στα σχολεία με αφορμή νέες απαιτήσεις του Νόμου για τη συνταξιοδότηση 
 η εφαρμογή του νέου τρόπου ειδοποίησής για τις απουσίες φαίνεται αρχικά χρονοβόρος (είναι μεν αναγκαία η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, απαιτούνται όμως κατάλληλες υποδομές) 
 συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για «παιδαγωγικά μέτρα» σε μαθητές μας 
 συνεδριάσεις για τον έλεγχο και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, που φαίνεται να είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία και φυσικά θα ελεγχθεί η υλοποίησή της συνδικαλιστικά. 
 συνεδριάσεις για τη συνεργασία με τις υποστηρικτικές δομές, Και φυσικά, όταν συνεδριάζουμε συνεχώς, και επί παντός επιστητού, δεν θα επαρκεί ούτε το τριαντάωρο! 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου