7 Μαρ 2019

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ


    ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
   Η πολιτική της λιτότητας που ακολουθείται εδώ και μία δεκαετία ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία πλήττει ιδιαίτερα τις/τους συναδέλφους αναπληρώτριες / αναπληρωτές, που  βιώνουν απίστευτες κι απάνθρωπες πολλές φορές δυσκολίες, λόγω της χρόνιας αδιοριστίας, της εναλλαγής μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας, καθώς και της συνεχούς περιπλάνησης από πόλη σε πόλη και από σχολείο σε σχολείο. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά  στις συνθήκες,  που  ζουν με την αβεβαιότητα για το αν, πότε, πού και για πόσο θα εργαστούν την επόμενη χρονιά, χωρίς να έχουν σίγουρο κι αυτό ακόμα το επίδομα ανεργίας.
     Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στις αναπληρώτριες συναδέλφους μας, οι οποίες  εκτός από την αλλαγή του τόπου διαβίωσης και την επιβάρυνση με τα ενοίκια, έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν όλες τις διακρίσεις που βιώνουν  σε περίπτωση που μείνουν έγκυοι.
    Δεν προστατεύεται ουσιαστικά η μητρότητα σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, αφού ακολουθείται το απαράδεκτο πλαίσιο των  αδειών των αναπληρωτών.

    Ελάχιστη διεκδίκηση του συνδικαλιστικού μας φορέα, μεταξύ πολλών άλλων για το ίδιο θέμα πρέπει να είναι:
           Κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν με τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών! Καμιά απόλυση συμβασιούχου εκπαιδευτικού!
           Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων εκπαιδευτικών! Να εξασφαλιστούν άμεσα στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς οι ίδιες άδειες μητρότητας με εκείνες των μονίμων (εγκυμοσύνης, λοχείας, ανατροφής) αλλά και οι αναγκαίες όποτε αρρωστήσουν αναρρωτικές άδειες. Ειδικότερα να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη άδεια με αποδοχές σε κάθε αναπληρώτρια που το έχει ανάγκη σ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
 
συμμετέχουμε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μάρτη και στη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-τριών  και της ΟΓΕ στην Αθήνα και στην παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 2μ.μ.
Για το ΔΣ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ                      ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου