10 Μαρ 2017

Για τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ

Το Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής με βάση το θεσμικό του ρόλο, της προάσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών σχολείων ευθύνης του και των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων, επισημαίνει τα εξής σχετικά με τις επικείμενες προτάσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τον καθορισμό των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ:

  • Οι περιοχές Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, όπως και οι ευρύτερες περιοχές, εξυπηρετούνται από το Εσπερινό και Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, για τα οποία πολύ σωστά προβλέφθηκε να εδρεύουν κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό. 
  • Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτουργεί ως βασική ειδικότητα Γ΄ και Δ΄ Τάξεων, η των «Ηλεκτρολόγων Εγκατάστασεων», και θα πρέπει να παραμείνει στο σχολείο, γιατί η κατάργησή της θα σημάνει και την κατάρρευση του Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, συνολικά για τη Νέα Ιωνία. 
  • Ήδη στο πρωινό ΕΠΑΛ για τη φετινή σχολική χρονιά δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του τομέα «Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού» στη Β΄ Τάξη και της ειδικότητας «Τεχνικών Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων» στη Γ΄ Τάξη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η υπόσχεση - πρόβλεψη της δυνατότητας των αποφοίτων ΕΠΑΛ να εγγραφούν σε άλλη ειδικότητα. 
  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δυστυχώς δεν εξέφρασαν τη γνώμη τους για το θέμα της λειτουργίας των ειδικοτήτων. 
  • Η οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να αγνοήσει τη χωροταξία των περιοχών που εξυπηρετούνται από τα ΕΠΑΛ Ν Ιωνίας, όπως και της ιδιαιτερότητας των Εσπερινών ΕΠΑΛ, δεδομένης της εμπειρίας της μαθητικής διαρροής σε περίπτωση αναγκαστικής αλλαγής σχολείου για παρακολούθηση της επιλεγμένης ειδικότητας. 
Σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε αρνητικοί σε ενδεχόμενη υποβάθμιση των ΕΠΑΛ της περιοχής ευθύνης μας και ζητάμε άμεση συνάντηση με το Διευθυντή Β/θμιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου