13 Μαρ 2017

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την ανησυχία του για την καθυστέρηση ανέγερσης του 2ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένα κτίριο, πόσο μάλλον ένα σχολείο, δεν «ξεφυτρώνει» από μόνο του. Όταν όμως σε όλες μας τις συναντήσεις με τους αρμόδιους του Υπουργείου αλλά και με το Δήμαρχο, παρεχόταν οι διαβεβαιώσεις για την εκκίνηση των ενεργειών ανοικοδόμησης πλέον και όχι για τη λειτουργία σε χώρο φιλοξενίας, όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε, βλέποντας ότι φτάνουμε στο τέλος και αυτής της σχολικής χρονιάς και βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και πάλι, είναι φυσικό να διαμαρτυρόμαστε. Με έγγραφό του, με αρ. πρωτ. 1409/7-2-17 οι ΚΤΥΠ (πρώην Ο.Σ.Κ.) ζητούν από το Δήμο να .. τεκμηριώσει την ανάγκη κατασκευής του νέου διδακτηρίου! Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αυτό μία τυπική διαδικασία αλλά σίγουρα γνωρίζουμε ότι έχει περάσει άλλη μία χρονιά και ακόμη χρειαζόμαστε να επιχειρηματολογούμε για την αναγκαιότητα του 2ου ΓΕΛ! Υποθέτουμε πως υπήρξε η τεκμηρίωση σύντομα (διαφορετικά αλίμονο..), παραμένουν όμως βασικά ερωτήματα αναπάντητα: 
  • Θα μπορέσει το Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου να φιλοξενήσει και άλλα τμήματα του 2 ου ΓΕΛ (τώρα στεγάζονται τρία τμήματα της Α΄ Λυκείου); 
  •  Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής, στον χώρο που έχει επιλεχθεί, αφού δεν έγινε ακόμη η μεταφορά των λυομένων (σεισμοπλήκτων); 
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε: 
  • Η οποιαδήποτε σκέψη για συγχώνευση Γυμνασίων, δεν γίνεται αποδεκτή αφού το μαθητικό δυναμικό είναι επαρκέστατο για τέσσερα Γυμνάσια, ίσως χρειαστεί και πέμπτο. Εξάλλου δεν προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, δημιουργώντας ένα άλλο. 
  • Τα κάθε είδους ημίμετρα (συστεγαζόμενα τμήματα με άλλη σχολική μονάδα), μπορεί να γίνουν ανεκτά από τη σχολική κοινότητα, μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεκινήσει τα έργα ανέγερσης του νέου διδακτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου