13 Μαρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου διοργανώσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με στάση εργασίας, για την ελλιπή φύλαξη στα σχολεία, στο Δημαρχείο Αχαρνών. Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (7/3/2017) καταγγείλαμε την απαράδεκτη κατάσταση φύλαξης, η οποία έφτασε στο απροχώρητο με τον τραυματισμό του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών. Προηγήθηκαν, και φοβόμαστε πως θα ακολουθήσουν και άλλα, περιστατικά κλοπών υλικού από τα σχολεία, επιθέσεων σε καθηγητές και μαθητές έξω από τα σχολεία, με σκοπό την κλοπή κινητών και άλλων αντικειμένων. 
Συνάδελφοι, γονείς και μαθητές συγκεντρωθήκαμε έξω από το Δημαρχείο και ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση θέσαμε τα εξής ζητήματα: 
α) άμεση διάθεση προσωπικού φύλαξης στα σχολεία 
β) ενέργειες του Δήμου για την προκήρυξη θέσεων προσωπικού φύλαξης 
γ) ενημέρωση της ΕΛΜΕ για το σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος 
δ) σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ασφάλειας των σχολείων και των χώρων γύρω από αυτά. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών δεσμεύτηκε : 
α) να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα των ενεργειών του το θέμα της φύλαξης και ασφάλειας των σχολείων 
β) για ορισμό συνάντησης, όπου θα εξειδικεύουμε τις προτάσεις μας Δήμος – -ΕΛΜΕ – Ένωση Γονέων και 
γ) για λήψη αποφάσεων σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών και συναντήσαμε τον Υποδιοικητή. Ζητήσαμε την αυξημένη μέριμνα για προστασία και ασφάλεια των παιδιών και εκπαιδευτικών. 
Η υποστελέχωση όμως του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος, είναι τελικά και αυτή ένα μέρος του προβλήματος. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης και των συναντήσεων είχαμε μαζί μας εκπροσώπους από τη Ένωση και την Ομοσπονδία Γονέων. 
Και από τις δύο συναντήσεις φάνηκε : 
α) η έλλειψη προσωπικού και η δυσκολία πρόσληψης νέου, δυσκολεύει την κατάσταση. 
β) ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να ενεργοποιήσει την κεντρική εξουσία για να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της ΦΥΛΑΞΗΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και  των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ στην περιοχή του Μενιδίου, είναι η λαϊκή – μαζική - δυναμική - και συντονισμένη κινητοποίηση, πρωτίστως της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί – γονείς- μαθητές) αλλά και όλων των πολιτών του Δήμου Αχαρνών. 
Θα ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας.

Το έγγραφο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου