6 Οκτ 2017

Η Δ' ΕΛΜΕ για τα ΕΠΑΛ

Κύριε Υπουργέ 

Στη Νέα Ιωνία λειτουργούν ένα πρωινό και ένα εσπερινό ΕΠΑΛ. 
Είναι αναγκαίο να εγκριθεί η λειτουργία του τμήματος Γραφικών Τεχνών στη Γ΄ τάξη του Ημερήσιου ΕΠΑΛ, διότι:

1. Το ΕΠΑΛ εξυπηρετεί τρεις Δήμους (Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο) .
2. Η Γραφιστική απαιτεί ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο, οπότε πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική τακτική στην ίδρυση τμήματος .
3. Υπάρχουν ήδη 14 μαθητές στην Β΄ τάξη. Αυτό σημαίνει ότι ο πολύπαθος τομέας Γραφικών Τεχνών αρχίζει να στεριώνει και πάλι, δεν πρέπει να διαταραχθεί όμως το κλίμα εμπιστοσύνη με κλείσιμο τμήματος .
4. Όπως πληροφορηθήκαμε τα παιδιά ανήκουν σε λαϊκές οικογένειες με ανέργους γονείς στην πλειοψηφία.
5. Το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκεί για τη διδασκαλία. Επίσης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν Ιωνίας, καταργείται η ειδικότητα Τεχνικός ψύξης και Ηλεκτρολόγος Συστημάτων και Αυτοματισμών. Ήδη είναι κλειστά τα τμήματα Δ΄ ψυκτικών, Δ΄ Ηλεκτρολόγων, Γ΄ Οχημάτων, Γ Ηλεκτρολόγων. 

Ενώ εγκρίθηκε ως ολιγομελές η Γ΄ Οχημάτων και αυτό το τμήμα τελικά αυτοκαταργείται! διότι οι μαθητές βλέποντας ότι κλείνουν τα τμήματα στη Δ τάξη και φοβούμενοι ότι την επόμενη χρονιά μπορεί να κλείσουν το τμήματα ζήτησαν μετεγγραφή από εφέτος σε άλλο ΕΠΑΛ. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου, υπάρχει κλίμα ανασφάλειας και στους καθηγητές και στους μαθητές. Η τοπική κοινωνία επίσης, διαφωνεί έντονα με την υποβάθμιση του σχολείου τους, γιατί θεωρούν το εσπερινά ΕΠΑΛ, συνέχεια της ιστορικής Σχολής «Όμηρος», που έχει βγάλει καταξιωμένους τεχνικούς εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου και το κτήριο είναι κληροδότημα της σχολής και οι καθηγητές επαρκούν για τη διδασκαλία. Ζητούμε λοιπόν τη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Νέα Ιωνία, με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου