25 Σεπ 2017

Σχετικά με τις τοποθετήσεις συναδέλφων σε σχολεία...

Στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Σωματείου μας, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων, και στα δύο ΠΥΣΔΕ ευθύνης μας, 

· αφ ενός με ανακοίνωσή μας 

· αλλά και με προσωπική παρουσία μελών του ΔΣ στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής. 

Κίνητρο της παρέμβασής μας υπήρξε το έντονο ενδιαφέρον μας για την εξυπηρέτηση τόσο των συναδέλφων όσο και της Υπηρεσίας (Διοίκηση – Σχολεία).

Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι καταφεύγουν στο Σωματείο τους και κοινοποιούν τα προβλήματα και την ανησυχία τους, δηλώνει την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΛΜΕ και το έργο της, ενώ δεν αποκλείει την παράλληλη απεύθυνση και προς το ΠΥΣΔΕ.

Πράγματι διαπιστώνουμε τη «θεραπεία» πολλών ενστάσεων και χαιρόμαστε γι’ αυτή την εξέλιξη. Ικανοποιητικό είναι επίσης το γεγονός του περιορισμένου, σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, αριθμού ενστάσεων. 

Με την παρέμβασή μας όμως άρχισε και ένας δημόσιος διάλογος και προβληματισμός σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της σειράς τοποθέτησης.

Είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τους αιρετούς μας και των δύο ΠΥΣΔΕ και εκτιμήσαμε την ανάγκη για:

· Αντίδραση του κλάδου στην αυξανόμενη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων (μειώσεις τμημάτων, το όριο των 27 μαθητών παραμένει…)

· Σοβαρή συζήτηση, σε όλα τα επίπεδα (ΕΛΜΕ, αιρετοί, ΟΛΜΕ) ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή άποψη, ένα πλαίσιο τοποθετήσεων με βάση τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας και περικοπών.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον θεσμικό μας ρόλο, συνεισφέροντας στην δημιουργία του κλίματος εμπιστοσύνης, που πρέπει να υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

 (η ανακοίνωση ψηφίστηκε με πλειοψηφία)

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου