17 Σεπ 2017

Επιστολή στο ΠΥΣΔΕ σχετικά με τις τοποθετήσεις συναδέλφων

Γίναμε αποδέκτες επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων για την τοποθέτησή τους, η μη, σε σχολεία ευθύνης μας.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν την καταστρατήγηση της σειράς που είχαν με τα μόριά τους, γεγονός που τους απέκλειε από τις προτιμήσεις του.

Βέβαια δεν παραβλέπουμε και την περίπτωση του ανθρώπινου λάθους, αφού και οι υπάλληλοι έφτασαν στα όριά τους, ούτε και την υπερβολική πίεση από το Υπουργείο που μεταβιβαζόταν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και, τελικά, στον κάθε συνάδελφο.

Δεν δικαιούμαστε όπως να παραβλέπουμε τον αγώνα που συνάδελφου για δικαίωση του αιτήματός του και μάλιστα τώρα, που η μία άστοχη – άδικη τοποθέτηση θα του υπερφορτώσει τον ήδη επιβαρυμένο οικονομικό προγραμματισμό. 

Αλλά και οι τοποθετήσεις έγιναν σε κλίκα σύγχυσης αφού σε πολλά ΠΥΣΔΕ άλλαξε η σειρά τοποθέτησης, πράγμα απαράδεκτο, που ανέτρεψε το σχεδιασμό όσων ενδιαφέρονται για την τοποθέτηση τους σε σχολεία. Επιπροσθέτως , η δήλωση Δήμων και όχι σχολείων στέρησε τη δυνατότητα να επιλεχτεί το σχολείο επιθυμίας.

Ζητάμε από το ΠΥΣΔΕ να άρει τις όποιες αδικίες – αστοχίες, ώστε και ο συνάδελφος να τοποθετηθεί σωστά αλλά και για να επανέλθει η εμπιστοσύνη, απαραίτητος όρος υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου